Ідеї для осінніх букетів 2021

#Флористичні_поради

Осінь – особлива пора року, яка радує спокоєм і навіює смуток одночасно. Однак осінні квіткові композиції здатні підняти будь-який настрій, адже від грамотно складеного букету віє ніжністю, чарівністю, особливою красою. Відмінною особливістю осіннього букету є наявність в ньому не тільки зрізаних квітів, але і ягід, гілок, трав та інших матеріалів. Така різноманітність надає букету свіжість і нотки, характерні саме для прохолодної пори року.

Які квіти обрати для осіннього букету

Сезонних квітів дуже багато, але головне – навіть не велика кількість бутонів, а безліч додаткових елементів, які можна «вписати» в будь-який флористичний витвір. Гілки шипшини, грона калини та горобини, жолуді, яскраве листя клена, фізаліс, різні ягоди, житні колоски, фрукти – все це відмінно підходить для компонування букету.

При цьому головними елементами, звичайно ж, будуть самі квіти. Вони не просто прикраса, вони – символи, адже кожен бутон означає у флористиці щось особливе. Восени найбільш актуальні:

  1. Айстри

«Зоряні» квіти, згідно з легендами, виросли з метеорів, що впали на землю. Ці пухнасті кулясті бутони з впізнаваними голчастими пелюстками восени стають кращим «замінником» троянд в урочистих букетах. Вже в серпні можна знайти будь-які відтінки таких кольорів – сонячний жовтий, романтичний бузковий, ніжний рожевий.

Символіка айстри – скромність, любов, вірність.

Осінній букет з айстрами

  1. Гладіолуси

Підходять для букетів, які висловлюють найтепліші почуття. Особливо красиво в композиціях виглядають яскраво-червоні, рожеві або білі квіти. Подарувати такий букет на весілля – найкраще рішення людини, що відрізняється смаком, вишуканістю і витонченістю.

Символіка гладіолуса – благородство, дружба, вірність.

Осінній букет з гладіолусів

  1. Хризантеми

Дуже популярне рішення для осені, і саме з таких квітів складають букети в подарунок молодій дівчині, вчителю, нареченій. Композиції з них виходять пишними і яскравими, а головна їх перевага – неперевершена довговічність.

Символіка хризантеми – невинність, чарівність юності.

Осінній букет з хризантем

      4. Жоржини

Це царський квітка. Композиція на основі таких бутонів створюється для найвитонченіших цінителів краси. При цьому жоржин в букеті не повинно бути багато: він і так вийде об’ємним, але кожна квітка при цьому буде в центрі уваги.

Символіка жоржини – благородство, прощання з літом. В Японії також вважається, що ці квіти втілюють гідність, велич, подяку.

Незалежно від того, який сорт рослин обраний, флористи рекомендують використовувати для букета бутони різних розмірів.

Осінній букет з жоржин

  1. Гортензії

Ці рослини цвітуть дуже тривалий час, починаючи з ранньої весни і до самих перших холодів. Тому підійдуть в якості букету на будь-який осінній місяць. Їх прийнято вважати уособленням чистих помислів, відданості, глибоких почуттів і поваги.

Осінній букет з гортензій

  1. Чорнобривці

На перший погляд, ці квіточки хоч і прості, але зате є символом осені і останніх теплих днів, а також пристрасті і вогню в стосунках. Доповнити їх можливо папороттю.

Осінній букет з чорнобривців

  1. Соняшники

Дані квіти асоціюють з багатством, родючістю, безмежним щастям, вірністю і радістю. Можна скласти монобукет з них або ж поєднати з трояндами, герберами, хризантемами, айстрами, великими ромашками.

Осінній букет з соняшників

  1. Гербери

Ці великі ромашки доступні круглий рік. Так що знайти їх восени проблеми не складе. Вони уособлюють життєрадісність, щастя і успіх. Серед бутонів можна зустріти найрізноманітніші відтінки: рожеві, червоні, помаранчеві, білі, жовті.

Виглядають гербери завжди стильно, цікаво і яскраво. Можна скласти як монобукет з них, так і з’єднати з іншими квітами, наприклад, з трояндами.

Осінній букет з гербер

Поради як зробити осінній букет більш цікавим і різноманітним

  • Безпрограшний варіант – використовувати у флористичних композиціях класичні осінні поєднання помаранчевого і жовтого. Ці кольори стануть справжніми «зірками» осіннього букету. Додайте до них трохи білого і зеленого, щоб зробити гаму більш спокійною.
  • Додайте до букету гілочки з ягодами – горобини, калини або будь-яких декоративних рослин з вашого саду. Це урізноманітнює композицію і додає їй осінній колорит.
  • Пильний-рожевий або цегляно-червоний відтінки відмінно підійдуть для складання букетів. Вони чудово виглядають в квіткових композиціях і відмінно поєднуються з білим.
  • Вино-червоні, сливові і червонуваті тони – ідеальна гамма для осіннього букету, благо природа надає нам масу сезонних квітів, з яких можна скласти такі букети. Розбавте жоржини або айстри білими хризантемами і гілочками з листям різних відтінків – від зелених до червонувато-рожевих.
  • Букет з диких рослин буде ідеально виглядати в будинку цієї осені. Зберіть багато різних гілок і складіть з них вільну композицію. Не бійтеся, якщо вони будуть стирчати на всі боки: для такого букету це тільки плюс.