Зимовий декор, тренди 2021-2022

#Флористичні_поради

Зима часто вважається сірою та тужливою. Але це також пора року, коли люди проводять багато часу у своїх будинках. То чому ж будинок повинен перетворитися на нудний і гнітючий простір? Навесні ми часто додаємо квіти та рослини, щоб прикрасити свій інтер’єр — чому б не зробити те саме в зимовому декорі?

Перш, ніж купувати зелених друзів, подивіться які квіти чи рослини найкраще почуваються у зимові місяці. Є квіти, яким потрібно багато світла, можливо, їм буде не так добре в короткі зимові дні, і немає нічого більш гнітючого, ніж квіти, які чахнуть на ваших очах. Так що для початку варто трохи почитати про квіти та рослини, які відповідають вашим потребам та клімату, щоб вирішити, які краще підійдуть для вашої оселі.

Оскільки все ж таки зима, не зовсім та пора року, коли ви захочете посадити цілий сад і витрачати весь свій час на полив і догляд за рослинами, то зробіть собі ласку і виберіть найпростіші сорти для зимового декору. Кімнатні рослини, такі як сукуленти та китайські вічнозелені рослини, не вимагають багато світла або догляду. Якщо ви хочете просто додати вазу з квітами для різноманітності зимового декору, то підійдуть гвоздики.

Якщо Ви просто купуєте квіти, які будуть прикрашати декор протягом декількох тижнів це одне, ви вибираєте квіти, які сподобалися, які найкраще підходять вашому настрою в даний момент. Але якщо ви вибираєте кімнатні рослини, то цілком ймовірно, що вони прикрашатимуть ваш будинок досить тривалий час. Так що подумайте, щоб ви хотіли бачити у своєму зимовому декорі.

Новорічні композиції та декор

Безумовно, ялинка – найголовніший елемент новорічного декору будинку. Але однієї ялинки мало для повного «занурення» у святковий настрій. Бажано доповнити її іншими новорічними композиціями. До речі, якщо ви цього року ялинку не ставите, то інший тематичний декор все одно наповнить ваш будинок атмосферою свята і дива.

Правила квіткових композиційЗимові квіткові пропозиції

Якщо Ви плануєте використовувати новорічні квіткові композиції як декор святкового столу, бажано дотримуватись певних простих вимог: 

  • квіти не повинні мати сильний аромат, оскільки комусь із гостей цей запах може не подобатись або викликати алергію; 
  • квіткова композиція повинна бути чистою, свіжою та акуратною, оскільки передбачається близьке сусідство з харчовими продуктами та стравами, тому подбайте про те, щоб хвоя, листя, пелюстки чи пилок не обсипалися на тарілки; 
  • якщо в центрі композиції будуть грунтові рослини, приховайте землю під мохом, листям або декоративними прикрасами, вигляд чорного грунту не сприяє апетиту. 

Види флористичних композицій

Будинок чи будь-яке приміщення легко прикрасити квітами всередині та зовні, прикраси з квітів можна розмістити у центральній частині святкового столу, подарувати коханим, друзям чи колегам з офісу. Як новорічні подарунки та прикраси можуть служити найнесподіваніші та найпрекрасніші композиції на різний смак і «гаманець»:

  • Милі букети. Вони можуть бути мініатюрними – для декорування кожного персонального приладу на традиційному новорічному банкеті, або пишними, виразними – для розміщення в центрі столу, приміщення, фойє готелю або приймальні офісу.
  • Розкішні кошики. Ефектні композиції квітів із новорічним декором – популярний подарунок для друзів чи бізнес – партнерів.
  • Пишні різдвяні вінки. Європейська традиційна новорічна декорація з хвої, квітів та новорічних прикрас набула у нас величезної популярності завдяки своїй універсальності, різноманітній естетиці та практичності.
  • Дитячі букетики у барвистому виконанні. Для малюків в оформленні композицій використовують різні казкові фігурки, незвичайні вази, стилізовані під мішечки, черевики, рукавички.

Кольорова гама новорічних композицій

Традиційно новорічна флористика представлена ​​основними кольорами, які рік у рік зберігають постійну популярність. Найчастіше це червоний, білий, золотий, сріблястий, всі відтінки жовтого і зеленого.

Якщо ви любите лаконічний і стриманий декор з яскравими точковими акцентами, можна вибрати однотонну гаму з цих кольорів. Як виразний штрих можна використовувати символічну фігурку новорічної тематики, яскраву свічку, оригінальну контрастну ялинкову іграшку. Такі атрибути органічно виглядають не лише на ялинці, а й у букеті.

Окремий інтерес становлять різнокольорові композиції з використанням контрастних чи ніжних, пастельних колористичних поєднань, традиційних та екзотичних кольорів.

Модні тренди в оформленні квітами

Модні тенденції в зимових декорахВибираючи новорічний букет, слід пам’ятати про настрій стихії, яка керуватиме наступним роком. В оформленні композиції бажано використовувати модні тенденції місяців, що минають. У той же час, квіткове оформлення має підкреслювати стиль та відповідати кольоровій гамі майбутнього року.

Флористичні композиції можуть домінувати чи гармонійно поєднуватися із загальним святковим антуражем, підтримувати загальний колористичний ряд чи створювати яскраві акценти, несподівані контрасти. Дизайнери можуть нескінченно експериментувати з формою букетів – вони бувають правильними та асиметричними, компактними та багатоярусними.

Головна умова успішного, модного дизайну – новорічні композиції з квітів не повинні бути черговими, стандартними, не варто використовувати велику кількість мішури та іншої набридлої атрибутики. Природність фарб, натуральність матеріалів здатна надати святковому букету особливого шику та елегантності.

Новорічні тематичні композиції не лише прикрашають житло та приносять радість його мешканцям, гостям, а й, за давніми прикметами та повір’ями, залучають до будинку удачу, любов, добробут.